Türkler "O Şehri" Tercih Ediyor

Türkler

Türk yatırımcıların 2017'nin ilk çeyreğinde İspanya'nın Barcelona şehrinden konut satın aldığı ortaya çıktı.  Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre İspanya'nın Barcelona kentinde en fazla konut satışı İngiliz ve Türklere yapılmış. Türklerin tercihlerini Barcelona'dan yanan kullanmasının en önemli nedenleri arasında kolay finansman ile düşük faiz oranlarının yanı sıra siyasi sebeplerin de olduğu açıklanıyor.

İspanya'da hazırlanan Lucas Fox International ve İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE) raporlarına göre İspanya'da gayrimenkul satışı yüzde yüzde 26 oranında artmış. En fazla artış ise yüzde 58 ile Barcelona'ya ait. Lucas Fox’ın internet sitesinde rapor hakkında şehir şehir detaylara ulaşmak mümkün. Şirketin Operasyon Başkanı Rod Jamieson yaşanan artışın kolay finansman ve düşük faiz oranlarının yanı sıra siyasi sebeplerin de olduğunu belirtiyor. Çünkü gayrimenkulleri alan yabancılar dikkat çekici. En fazla satış İngilizler ve Türklere yapılmış.

8 BİN 800 EV SATILMIŞ

Rapora göre ilk çeyrekte Barcelona'da satılan ev sayısı 8 bin 800. Satılan evlerin yüzde 29'u İspanyollara, yüzde 15'i İngilizlere, Yüzde 12'si Türklere, Yüzde 7'si ise Fransızlara satılmış. Bu ülke vatandaşlarını da sırasıyla Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt gibi ülkeler takip ediyor.




Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Türkler

Türk yatırımcıların 2017'nin ilk çeyreğinde İspanya'nın Barcelona şehrinden konut satın aldığı ortaya çıktı.  Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in

Devamı

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş